Vádemelés

2020.04.13. 07:00

Lakásokat fosztogatott egy zalaegerszegi férfi

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 23 éves zalaegerszegi férfi ellen.

Zala Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádlott 2019. szeptember 19-én a résnyire nyitott fürdőszobaablakon át bemászott a sértett nő által bérelt Zalaegerszeg, Rákóczi Ferenc utcai lakásba, azt átkutatta, majd a lakásban lévő hűtőszekrény tetejéről eltulajdonította a sértett pénztárcáját – az abban található 88.000,-Ft készpénzzel, a sértett nevére kiállított okmányokkal.

A hálószobában lévő szekrényből pedig eltulajdonította a sértett 200.000,-Ft készpénzét, aranyékszereit, ezüst gyűrűjét, ékszeres dobozait; egy női műbőr pénztárcát valamint egy törölközőt. Az elkövetési érték összesen 804.000,-Ft volt.

Egy másik alkalommal pedig, 2019. szeptember 23-án – az ingatlant használó bérlők tudta és engedélye nélkül – a kulccsal be nem zárt bejárati ajtón keresztül bement a Zalaegerszeg, Rákóczi Ferenc utcai másik lakásba és az egyik szobából eltulajdonította az egyik sértett fekete színű bőr pénztárcáját – benne 50.000,-Ft készpénzzel, 40 ukrán hrivnyával-, a sértett nevére kiállított okmányokkal. Az elkövetési érték összesen 53.000,-Ft.

A másik szobából pedig eltulajdonította a másik bérlő 100.000,-Ft készpénzét, két karórát és egy ezüst nyakláncot. Az elkövetési érték összesen 207.850,-Ft volt.

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában