Közokirat-hamisítás

2020.04.20. 11:59

Jogosulatlanul parkolt egy férfi Zalaegerszegen mozgáskorlátozotti kártyával

Mozgáskorlátozott parkolási igazolvány jogosulatlan használata miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt büntető végzés kibocsátását indítványozta egy 46 éves férfi ellen azzal, hogy a bíróság közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Zala Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A büntetett zalaegerszegi férfi 2020. január 4-én 11 óra 10 perckor a használatában levő személygépkocsival a Zalaegerszegen a Kaszaházi úton várakozott oly módon, hogy járművével a járdára felhajtott. E helyütt jelzőtábla vagy útburkolati jel a járdán történő megállást nem teszi lehetővé.

A KRESZ szabályozza ugyanakkor, hogy a járdán a mozgásában korlátozott személy (vagy az őt szállító jármű vezetője) járművével, akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg. Annak érdekében, hogy a mozgásában korlátozott személy jogosultsága fennállásának látszatát keltse a férfi a gépkocsi szélvédője mögött jól látható módon elhelyezte édesanyja részére, mint mozgásában korlátozott személynek kiállított parkolási igazolványt. Azonban az igazolvány által biztosított kedvezményekkel csak a jogosult szállítása esetén élhet, de a férfi nem az édesanyját szállította, így a jogosult nem is tartózkodott a helyszínen, sem annak közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában