Ausztriából loptak

2020.03.10. 09:06

Autós üldözés után kapták el a zalai származású betörőket

Ausztriai betörésből hazatérve a magyar rendőrök elől próbáltak elmenekülni a tolvajok, a kvartett tagjai ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: police.hu

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a történtek idején 30 éves zalaszabari férfi és hasonló korú zalaszentgróti társa, valamint két, náluk hét évvel idősebb türjei illető munkahellyel vagy más legális jövedelemmel nem rendelkezett. Többször kerültek összeütközésbe a törvénnyel, mert megélhetésüket bűncselekmények elkövetésével biztosították. Nemcsak idehaza próbáltak ily módon pénzhez jutni, hanem Ausztriába és kimentek lopni. A most vádiratba foglalt történet eseményei 2017. november 15-én zajlottak. Aznap a négy férfi az a felső-burgenlandi Nikitsch településen jelent meg.

Egy ismerősük által bérelt Skoda Fabia személyautóval érkeztek, és a határtól alig pár száz méterre, a Marienhof utca egyik lakóházába törtek be, miután a teraszajtó üvegablakát benyomták. Némi kutatás után magukhoz vettek két darab zafírokkal, gyémántokkal díszített arany jegygyűrűt, valamint két aranyláncot (öszszesen 2000 euró értékben) és 600 euró készpénzt. Mindezek mellett motoros kisgépeket pakoltak össze, és még 30 kilós zsákban bio-búzavetőmagot is beraktak az autóba, majd elindultak haza.

Délután Batyk környékén jártak, amikor a faluban a rendőrjárőr le akarta állítani gépkocsijukat. A sofőr azonban a rendőrautót az útpadkára húzódva kikerülte, majd folyamatosan gyorsítva menekülőre fogta, nem törődve azzal, hogy a rendőrök megkülönböztető jelzést használva a nyomukba eredtek. A Skoda Fabia átrobogott Zalabéren, Pakodon, Dötkön, majd földúton folytatódott az üldözés. Mintegy három kilométer megtétele után, erdős területen a Skoda megállt, utasai pedig elmenekültek. A gépkocsiban hátrahagyták a gépeket és a vetőmagot, ezeket a rendőrök lefoglalták és visszaadták tulajdonosának, míg az ékszer, valamint a készpénz nem került elő.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfiak ellen lopás bűntette miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában