vádat emeltek ellene

2020.02.15. 08:20

Száloptikás kamerával kukkolta szomszédját a keszthelyi férfi

A modern technika vívmányát is felhasználta a kukkoláshoz az a férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A negyvenes éveiben járó keszthelyi férfi a lakókörnyezetéből már gyermekkora óta ismeri azt a családos nőt, akit az elmúlt években megfigyelt. Az előzményekhez tartozik, hogy az élettársával, három gyermekével élő férfi még 1998-ban bejelentkezett testvére lakásába, amely szomszédos a megfigyelt asszony otthonával. A két lakás több helyiségének közös a fala, a fürdőszobák szellőzője pedig ugyanabba az elvezető kéménybe csatlakozik.

A férfi 2012-től kezdte rendszeresen figyelni az asszonyt. Nyilvános helyeken fényképeket, videófelvételeket készített róla. Előfordult, hogy lakása erkélyéről áthajolva vagy a fényképezőgépet átlógatva fotózta le a nőt. Az internetről pedig 2018-ban száloptikás kamerát rendelt azért, hogy a fürdőszobájában is megleshesse az asszonyt. A kamerát hurkapálcára erősítve a szellőzőkéményen keresztül áttolta a szomszéd fürdőszobájának szellőzőrácsához, hogy a kamera száloptikája a rács lamellái között kilógjon. Alkalmanként készített felvételt, és ezeket kimásolta a berendezésből.

A vádirat megállapítása szerint egy hét alatt legalább háromszor figyelte meg és vette fel titokban a szomszéd lakás fürdőszobájában történteket. A kukkolásnak az vetett véget, hogy egyik reggel az asszony észrevette a kamerát, amelyet férjével közösen kihúzott a szellőzőrácsból, majd értesítették a rendőrséget.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a férfi ellen a zalaegerszegi járási ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában