Elrendelték a letartóztatását

2020.01.07. 11:55

Kiderült, miért ölte meg élettársát és kutyájukat a zalaegerszegi férfi

Anyagi nehézségek miatt választotta a halált az a középkorú pár, amelynek férfi tagja szombaton jelentette be az egerszegi rendőrkapitányságon, hogy megölte 55 éves élettársát.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Az 53 éves férfi letartóztatását megyei főügyészség indítványozta, a döntést kedden délelőtt hozta meg az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója. A történtekkel kapcsolatban a főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, hogy az eddig feltártak szerint a 2008. óta élettársként élő pár súlyos anyagi problémákkal küszködött, jelentős tartozást halmozott fel, a Landorhegyi úti társasházban lévő albérletük fizetésével is komoly gondjaik voltak, lakhatási lehetőségük is megszűnt, a hajléktalanság várt rájuk.

Emiatt jutottak arra az elhatározásra, hogy megölik kutyájukat, aztán véget vetnek az életüknek, ám ennek pontos idejét előre nem beszélték meg. A terv végrehajtását szombaton délelőtt kezdte el a férfi, megfojtotta kutyájukat és az asszonyt is, ám ezt követően már nem volt ereje, hogy az elhatározásuk szerint véget vessen ő is az életének, hanem értesítette a rendőrséget. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását, hogy a büntetőeljárásban biztosítani lehessen megjelenését a hatóságok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában