Berángatták a gépkocsijukba a csábítót

2019.10.15. 07:00

Ököllel vett elégtételt Bánokszentgyörgyön

Ütlegekkel vettek elégtételt sérelmükért azok a fiatal férfiak, akik ellen minap emeltek vádat.

Arany Gábor

A cégtörlések mellett a cégalapítási szám már-már stabilitást jelez Illusztráció: archív

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint az első, büntetőüggyé lett konfliktus 2019. március 13-án történt, amikor is Bánokszentgyörgyön az önkormányzat műhelyében dolgozó két nőt inzultált egy helybeli részeg férfi: vívótőrrel egy-egy alkalommal mellbe bökte őket, sértő szöveg kíséretében. Az odaérkező polgármester elvette a tőrt, és elzárta a hivatalban. Az egyik nő telefonon elpanaszolta az esetet élettársának, aki azonnal a faluba sietett Letenyéről. Közben a részeg férfit a falubeliek hazavezették. A fiatal férfi Bánokszentgyörgyre érve az önkormányzati műhelyben fejszét vett magához, mert úgy gondolta, még ott a vívótőr ellenfelénél, majd nyomába eredt.

A háza kapujánál találkozott össze vele, és számon kérte, hogy miért bökte meg az élettársát a tőrrel. Kiabálás volt a válasz, amire a felindult fiatal férfi ököllel arcon ütötte ellenfelét, aki a kapuoszlopnak zuhant, majd pár lépés után összeesett. Közben falubeliek érkeztek a helyszínre, ők odahívták a polgármestert, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget. Az ökölcsapással ellenfelének súlyos sérülést okozó 28 éves férfi másfél hónappal később újra erőszakkal torolt meg egy sérelmet. A vád szerint május elsején sógorával és testvérével Várfölde és Bánokszentgyörgy közé csaltak egy 23 éves kányavári fiatalembert, akiről megtudták, hogy viszonyt kezdett a bánokszentgyörgyi férfi 22 éves öccsének a feleségével. A „csábítót” berángatták egy Renault Mégane személyautóba, majd ütni kezdték, azt kiabálva, hogy mindenki így jár, aki az asszonyaikkal kikezd, és közben elvették 60 ezer forintot érő mobiltelefonját is. Pár száz méterrel odébb egy földes úton álltak meg, kirángatták a gépkocsiból áldozatukat és mindhárman nekiestek.

A bántalmazást a megcsalt férj telefonnal felvette, a videót később otthon megmutatta a feleségének. A verést csak akkor hagyták abba, amikor látták, hogy áldozatuk erősen vérzik, több helyen elszakadt a ruhája. Ezt a helyzetet kihasználva a súlyos sérüléseket szenvedett kányavári fiatalember a közeli Várföldére menekült, és onnan értesítette a rendőrséget. A három huszonéves férfi ezután hazament Bánokszentgyörgyre, majd igyekeztek elrejteni a bűncselekményhez használt autót, azonban a gépkocsi egy vízmosásban fennakadt. A verésről készített felvételt a férj kitörölte a készülékéből, az áldozatól elvett mobiltelefont pedig elrejtették a házuk kertjében. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a férfiak ellen személyi szabadság megsértése, kifosztás, valamint testi sértés bűntette miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában