vádat emeltek

2019.10.02. 07:00

Hamis márkajelzésű ruhát, cipőt kínált egy férfi a kanizsai piacon

Hamis portékát árusított, vádat emeltek egy 61 éves kaposvári férfi ellen.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint az adóhatóság járőrei 2018. július 1-jén ellenőrzést tartottak a nagykanizsai piacon, és megvizsgálták a kaposvári férfi áruit is. Az eladásra kínált termékek között Adidas márkajelzésű sportcipőket, rövidnadrágokat, pólókat és papucsokat, Converse márkájú cipőket és pólókat, Nike márkajelzéssel ellátott cipőket és rövidnadrágokat, valamint Gucci trikó és rövidnadrág szetteket s pólókat találtak.

A termékek származását a férfi hitelt érdemlő módon nem tudta igazolni, és nem volt a birtokában a márkatulajdonosok, illetve azok magyarországi képviselőinek a forgalmazásra feljogosító engedélye sem.

Az Adidas, Converse, Nike és Gucci védjeggyel ellátott ruhaneműk, cipők védjegyoltalom alatt állnak, míg az eladásra kínált ruházati termékek gyenge minőségűek, de a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok voltak.

A férfi a jogtulajdonosoknak mintegy 600 ezer forint kárt okozott. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a kanizsai járási ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a kereskedő ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában