Börtönben töltendő szabadságvesztés

2019.10.21. 13:09

Halálos lökés: öt évet kapott a galamboki férfi

Öt év, börtönben töltendő szabadságvesztésre ítélte hétfőn az egerszegi törvényszéken dr. Gergye Tamás bíró azt a 40 éves galamboki férfit, aki ismerőse halálát okozta.

Arany Gábor

A tragédia tavaly november 3-án délután történt, a Kossuth utcában. A korábban többször büntetett, a történtek idején 6 hónap, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésének próbaidejét töltő férfi otthonában négy üveg sört és fél liter bort fogyasztott el, majd indult a falubeli presszóhoz, ahol egyébként már nem szolgálták ki korábbi erőszakos viselkedése miatt. Útban odafelé összefutott három ismerősével, beszédbe elegyedett velük, bár ez inkább, piszkálódás, kötekedés volt B. Zoltán részéről. Atrocitás ekkor nem történt, innen tovább indulva találkozott a szórakozóhelyről érkező, láthatóan ittas, de nem tántorogva közeledő M. Lászlóval, akivel egyébként jó viszonyban volt. B. Zoltán két kézzel erőteljesen mellbe lökte a melléje érő férfit, aki ettől hanyatt esett, fejét a lendülettől nagy erővel a betonba verte, eszméletét elveszítette. B. Zoltán bár észlelnie kellett, mi történt, ellépkedett a földre zuhant férfi mellet és továbbment. Az utcán tartózkodók látva, mi történt, odasiettek segíteni M. Lászlónak, aki rövid idő múlva magához tért. Bár felajánlották neki, hogy mentőt hívnak hozzá, illetve értesítik a rendőrséget, ő ezt határozottan elutasította, majd hazatért. Erősödő fejfájását borogatással igyekezett csillapítani, aztán elaludt. Másnap reggel testvére nem tudta felébreszteni, ezért hívta ki hozzá a háziorvost, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A szakértői vélemény szerint a férfi koponyacsontján 13 centi hosszúságú törés következett be és agyzúzódást is elszenvedett, de az időben érkező orvosi segítség megmenthette volna az életét, bár a maradandó egészségkárosodás nem kizárható.

A történtekkel kapcsolatban B. Zoltán sajnálkozását fejezte ki, mint mondta, ő mindössze baráti üdvözlésnek szánta a mellbe lökést, és nem gondolta, hogy ez ilyen következményekkel jár. Ezzel szemben a tanúvallomások, a közterületi kamera felvétel alapján ez kétségbe vonható volt. A lökés ereje nem baráti üdvözlésre utalt, mert B. Zoltán jól láthatóan fellökte a szemből érkező férfit, ráadásul észlelnie kellett, hogy ettől a másik megsérülhetett, ám meg se próbált neki segítséget nyújtani.

B. Zoltánt halált okozó testi sértésben találta bűnösnek bíróság és 5 év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy a korábban, más ügyben kiszabott 6 hónapi szabadságvesztést is le kell töltenie, valamint megfizetnie 229 ezer forint bűnügyi költséget. Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában