vádemelések

2019.10.17. 10:30

Erőszakos cselekmények történtek a zalai nevelőotthonokban

Nevelőotthonokban történt erőszakos konfliktusok miatt emeltek vádat az ügyészségek.

Arany Gábor

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: favorita1987

Az egyik eset helyszíne a zalaegerszegi speciális gyermekotthon volt, ahol ez év április 10-én fajult el a fiatalok közötti huzakodás. A vádiratba foglalt történet szerint a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt próbára bocsátott, majd ugyanilyen bűncselekmény miatt végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt 17 éves sárbogárdi fiú a tanórán játékosan kötekedni kezdett az egyik társával. Egyebek mellett csicskakutyának nevezte, majd eleinte piszkálgatta, pofozgatta, lökdöste, végül ököllel megütötte társát, aki ettől nem esett el, de megszédült. A kötözködésre válaszul fiú megkoccolta a sárbogárdi kamasz állát, de lepacsizni vele ez után kérésre sem akart, mire az idősebb fiú ettl indulatba jött és teljes erőből társa arcába csapott, akinek ettől eltört az orrcsontja és vérezni kezdett az orra. A 17 éves sárbogárdi fiú ellen az ügyészség testi sértés miatt emelt vádat, arra is figyelemmel, hogy a fiatal a korábbi felfüggesztett szabadságvesztése próbaideje alatt követett el újabb bűncselekményt.

A másik szintén erőszakba torkolló konfliktus a nagykanizsai javítóintézetben történt tavaly augusztus 23-án délután. Az előzményekhez tartozik, hogy az intézetben gyermekfelügyelőként dolgozó 33 éves nagykanizsai férfi egy hónappal korábban megfenyegette az egyik hozzá beosztott növendéket azzal, hogy ha a csoportszobában napközben ismételten elalszik, akkor fejbe fogja rúgni. IDE kattintva olvasható a teljes cikk.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában