vádat emeltek

2019.09.05. 07:00

Ásót dobott a Skoda elé a kanizsai férfi, mert túl hangosnak találta

Túl hangosnak talált gépkocsi miatt verekedett össze négy, egymást korábbról nem ismerő, büntetlen előéletű férfi, az ügyükben nemrég született meg a vádirat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint tavaly augusztus 3-án délután hat óra előtt nem sokkal Nagykanizsán, a Kisrác utcában közlekedett Skoda 120 típusú személyautójával egy 24 éves helybeli férfi. Az egyik ház előtt a kerítés alapját ásta egy 72 éves férfi az 52 éves veje társaságában, s valamiért zavarta őket a jármű erős hangja, emiatt az idősebb férfi megpróbálta leinteni az autóst, aki azonban nem állt meg, hanem elhajtott az utca végéig, ott megfordult, majd elindult visszafelé. Ezt látva a két férfi abbahagyta az árokásást, kiállt az úttest közepére, hogy az autót megállítsák, majd az idősebbik a közeledő Skoda felé hajította ásóját, amely a földre esve az autó alá csúszott, a gépkocsi pedig áthajtott felette. A feléje repülő ásó miatt a sofőr erőteljesen fékezett, majd megállt a két férfi közelében.

A történtek miatt heves szóváltás alakult ki közöttük, a fiatalember félreállt az autóval az úttestről, majd visszatérve a két férfihoz folytatták egymás kölcsönös szidalmazását. Ekkor már a legidősebbik hadonászni kezdett az ásóval, amelyet a sofőr megpróbált kiütni a kezéből, ettől azonban ellenfele a kerítésnek zuhant. Veje látva ezt, meglökte az autóst, akinek ekkor segítségére sietett egy időközben odaérkező 32 éves kanizsai férfi, és állon vágta az 52 éves férfit. Innentől az összecsapás még jobban elvadult. Az autós földre rántotta az 52 éves férfit, akit apósa igyekezett kiszabadítani, ezért az ásóval ütötte derékon a fiatal ellenfélt. Ez hatott, mert a két férfi felkelt a földről, de egymás szidalmazását nem hagyták abba a rendőrök megérkezéséig. A verekedésben az összeakaszkodó két férfi könnyebben megsérült.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy a kanizsai járási ügyészség a négy férfi ellen garázdaság bűntette miatt emelt vádat. Az ügyész a bíróságnak pénzbüntetés kiszabására tett indítványt abban az esetben, ha a vádlottak a bíróságon az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában