Nem állt meg

2019.07.04. 07:00

Baleset után elhajtott a kamasz sofőr, vádat emeltek ellene

Balesetet okozott, aztán megállás nélkül elhajtott az a kamasz lány, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a Lentiben élő, a történtek idején még a 16. életévét be sem töltött lány tavaly december 24-én délután indult útnak egy Seat Cordoba személygépkocsival, bár jogosítványa nem volt, életkora miatt nem is lehetett volna. A kisvárost elhagyva a 7416-os számú úton Csesztreg felé tartott, menet közben zenét keresett a rádión és eközben a gépkocsival áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol oldalával nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő VW Golf oldalának. Az ütközés erejét jelzi, hogy a Volkswagen oldallégzsákjai működésbe léptek, s bár a gépkocsi megrongálódott, személyi sérülés nem történt, de ennek lehetősége fennállt. A kamasz észlelte a balesetet, azonban nem állt meg és nem győződött meg arról, hogy történt-e személyi sérülés, segítségnyújtásra szorul-e valaki, hanem gyorsítva elhajtott. A balesetet azonban észlelték a közelben tartózkodó ren­d­őrjárőrök, a Seat nyomába eredtek, megállították, majd a helyszínre visszakísérték a baleset okozóját.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint az egerszegi járási ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat nemrég a fiatalkorú sofőr ellen.

A büntető törvénykönyv szerint, amennyiben a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában