„Elismerem, én voltam, nagyon megbántam”

2019.06.28. 10:30

Megkéselte ivócimboráját a kisszigeti férfi – Börtönbe megy miatta

Elismerem, én voltam, nagyon megbántam, a testvérem nem szúrt csak pofon vágta Ferit.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Ezt az egerszegi törvényszéken dr. Gergye Tamás bíró kérdésére vallotta a 27 éves S. György a tavaly augusztus 28-án este történt, késelésbe torkolló konfliktusról. A kisszigeti fiatalember hajléktalanként tengette életét a zalai megyeszékhelyen. Idejét testvére, Csaba társaságában szokta tölteni, együtt járták a várost, legtöbbször kapatos állapotban. Így volt azon az augusztusi nap délutánján, amikor a Dózsa ligetben összetalálkoztak a szintén hajléktalan S. Ferenccel, majd hozzájuk csapódott B. István is, akit 2016 szeptemberében S. György annyira megvert, hogy bordája törött. Emiatt a kisszigeti férfit elmarasztalták, próbára bocsátotta a bíróság.

A kompánia a Göcseji út felé indult el, majd egy idő után B. István otthagyta őket, így a három férfi az időközben vásárolt két liter borral az egyik tízemeletes melletti parkban ült le. Beszélgettek, s eközben B. István trágár mód emlegette S. György anyját, mire ő elővette zsebkését, és először hátulról combon, majd kétszer mellbe szúrta ivócimboráját. S. Csaba ekkor elkérte a zsebkést, testvére pedig abban a hiszemben adta át, hogy ő is szúrni akar vele, de a férfi összecsukta és elrakta a bicskát, majd ketten elindultak a Landorhegyi út irányába. S. Ferenc még felállt a padról, utánuk indult, de rövid idő múlva összeesett. Társai visszaléptek hozzá, szólongatták, majd járókelők segítségével mentőt hívtak. Mint kiderült, a szúrások megnyitották a férfi mellüreget, az esése miatt az arca megsérült, mindkét homloklebeny zúzódott, agyvizenyő alakult ki nála, a sérülések közvetett életveszélyt jelentettek. A rendőrök rövid időn belül kézre kerítették a szurkálót.

A törvényszéken tartott előkészítő ülésen S. György elismerte bűnösségét, nem vitatta a vádiratban leírtakat és lemondott a tárgyalás jogáról, ezzel lehetővé vált, hogy rövid időn belül ítélet szülessen ügyében.

A fiatalember bírói kérdésre arról beszélt, hogy régóta ismerték a szintén hajléktalan S. Ferencet, ám az inkriminált nap eseményeinek pontos felidézése már nehezére esett, amit azzal magyarázott, hogy nagyon be volt rúgva. Azt se tudta pontosan megmondani, hogy ő hányszor szúrt. Bár az eljárás korábbi szakaszában egyszer arról tett vallomást, hogy a testvére is szúrt, de később ezt már tagadta, s mint a bíróságon is mondta, testvére csak egyszer vágta pofon Ferit.

„Elismerem, én voltam, nagyon megbántam” – ismételte meg többször.

A férfit kétrendbeli testi sértés miatt az ügyészi indítványnak megfelelően 4 év börtönre ítélték jogerősen, amiből a büntetés kétharmadának letöltését követően feltételesen szabadulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában