VÁdemelés

2019.05.09. 11:22

Két nő összelopkodta Keszthelyt és Nagykanizsát

Bérelt gépkocsival járt lopni az a két egerszegi asszony, aki ellen a napokban emeltek vádat. A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a korábban már büntetett 52 éves asszony és 36 éves társa tavaly április 21-én személygépkocsit bérelt és lopni indult.

Arany Gábor

Nagykanizsán kezdtek, ahol egy Király utcai bevásárlóközpontban láttak munkához. Az egyik boltban gyermeknadrágokról, női szoknyáról mágnessel eltávolították az árukat védő eszközöket, magukhoz vettek még néhány csomag zoknit is, majd fizetés nélkül távoztak. Az asszonyok ezután a Kanizsa Centrum bevásárlóközpontban folytatták. Ugyanezzel a módszerrel, a mágnes segítségével gyermekruhákról női szoknyákról távolították el az árukat védő eszközöket és innen is fizetés nélkül távoztak.

A sikeres akciót követően Keszthelyen folytatták a vásárlást a Stop Shop bevásárlóközpontban. Az egyik üzletben itt is női és gyermekruhákat szabadítottak meg az áruvédelmi eszközöktől, ám ténykedésükre az eladó felfigyelt, így a 31 ezer forintot meghaladó értékű portékát már nem tudták ellopni, ezeket lefoglalták tőlük.

Mint kiderült, a két nő Nagykanizsán egy divatáru-boltban és Keszthelyen egy sportruházatot is árusító üzletben is mágnessel távolította el a lopás elleni védőeszközt több 10 ezer forint értékű holmiról, és vitte magával a portékákat. Ezeket később a rendőrök lefoglalták tőlük és visszajuttatták a kereskedőkhöz.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a keszthelyi járási ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat a két egerszegi nő ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában