Folytatódik a tárgyalás

2019.03.13. 13:23

Az ügyészek börtönbe zárnák a csalással vádolt zalai vállalkozókat

Csütörtökön folytatódik a tárgyalása annak a három vállalkozónak, akiket Zalaegerszegen költségvetési csalással, Keszthelyen csalással, Nagykanizsán pedig foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt vádolnak.

kanizsaujsag.hu

Fotó: Shutterstock

Az egervári várkastély felújításánál csaltak el több millió forintot az ügyészség szerint. Ha bebizonyosodik N-G. J. és társai bűnössége, könnyen börtönbe mehetnek mohóságuk miatt: az ügyészek legalábbis börtönt kértek rájuk – írja a kanizsaujsag.hu

A büntetőügyben érintett, három zalai vállalkozás ügyvezetőjével szemben a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, számviteli rend megsértésének bűntette és hamis okirat felhasználása vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség szerint a három férfi az egervári Nádasdy-Széchenyi várkastély felújítására kiírt pályázati támogatás elszámolása kapcsán több millió forintnyi vagyoni hátrányt okozott. A holnap folytatódó büntetőperben tanúkat fog meghallgatni a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Sinkó Vilmos vezette büntetőtanácsa, amelynek függvényében akár ítélethirdetés is várható. A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában