felfüggesztett szabadságvesztés

2019.02.19. 07:00

Elítélte az egerszegi törvényszék a kislányokat molesztáló fiatalt

Elítélték az egerszegi törvényszéken azt a fiatalembert, aki kis­lányokat molesztált.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A most érettségi előtt álló B. A.-t végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték hétfőn. A fiatalember 2017 nyarától közel egy éven át, 2018. május 3-ig többször megjelent a Liszt-, illetve a Dózsa-iskolánál, majd miközben a kerítés mellől leste a 11-12 éves diáklányokat, igyekezett magának testi örömöket szerezni.

Az is megesett tavaly február 28-án, hogy a Kis utca és a Balatoni út közötti járdán egy feléje közeledő kislány láttán ragadta meg magát. Május 3-án a Hegyalja úton mutogatta nemi szervét három padon ülő kiskorú lány előtt. 2018 március 5-én kora este pedig a Liszt Ferenc iskolától követett egy tizenegy éves lányt egészen hazáig.

A lépcsőházban a fiú utolérte, lefogta, benyúlt a kabátja alá, és a ruhán keresztül testszerte megtapogatta. A kislány, hogy szabaduljon, kiabálni kezdett, mire támadója elmenekült. A fiatalember egy alkalommal az utcán inzultált egy lányt; a Fejér György utcától követte a gyereket, és több alkalommal megtapogatta. Hétfőn az előkészítő ülésen született meg az ítélet, miután a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyalásról. Az ítélet indoklásakor elhangzott, a vádlott serdülőkoránál fogva fokozott érdeklődést tanúsított a nemiség iránt, csak nem a társadalmi normáknak megfelelő módon igyekezett kiélni vágyait.

Ezzel komoly lelki traumát okozott több kislánynak. Dr. Gergye Tamás kitért arra is, hogy a fiatalember az eljárásban őszinte megbánást mutatott, bocsánatot kért a tetteiért, és önként pszichológus segítségét kérte problémái kezeléséhez. A fiatalembert szexuális erőszak, valamint szeméremsértés miatt 1 év 8 hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélték, a büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették, és erre az időtartamra elrendelték a pártfogói felügyeletét. A vádlottat kötelezték 475 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is, emellett előzetesen mentesítették a büntetett előélethez fűződő joghátrányok alól. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában