A gazdálkodó ellen vádat emeltek

2018.11.03. 12:00

Trágya miatt verekedett össze két férfi Pusztamagyaródon

Dulakodásba torkollott a trágyahordás, a magáról megfeledkezett gazdálkodó ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A tettlegességig fajuló események Pusztamagyaródon tavaly március 7-én délután kezdődtek. A vádiratba foglaltak szerint az egyik helybeli férfi hazatérőben észrevette, hogy a lakásával szembeni bekötőút sárral erősen szennyezett. Ráadásul a testvére tulajdonában lévő területre nagy mennyiségű trágyát hordott valaki – mint nem sokkal később kiderült, a területtel szomszédos telek tulajdonosa. Fél négy körül járt az idő, a férfi éppen a ház előtti bejárónál tartózkodott az unokaöccsével, amikor a háza előtti úton felbukkant egy trágyát szállító pótkocsis MTZ traktor. A sár és a trágya miatt háborgó férfi leintette a traktort és a vezetőt megkérdezte, miért az ő földjeikre borítják le a trágyát, mire a sofőr csak annyit válaszolt: „szólj a faternak”, majd továbbment.

Hamarosan újabb traktor érkezett két, szintén trágyával megpakolt pótkocsit vontatva. A háza előtt a gazda ezt is leintette, hogy megkérdezze a sofőrt a trágya elhelyezésének módjáról, ezért az út bal oldalára, a traktor vezetőfülkéjének ajtajához ment. Kérdezni azonban nem tudott már.

A munkagépből kiszálló 51 éves falubelije ugyanis minden előzmény nélkül indulatosan lökdösni kezdte a mellkasánál. A megtámadott védekezésképpen a jobb lábát felemelte, ám azt ellenfele megragadta és egyensúlyából kibillentve a földre lökte őt, majd föléje hajolt és a kezét is ráemelte. A tettlegességnek a unokaöcs közbelépése vetett véget, a traktorost eltessékelte a földön fekvő férfitól, aki így fel tudott kelni és futva bemenekült a háza udvarára, míg támadója visszaszállt a traktorra és távozott. A bántalmazott férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, az erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekmény alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A kanizsai ügyészség ezért garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a bántalmazó ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában