Vevők pénzén

2018.07.26. 07:00

Sikkasztott az egyik zalaegerszegi bolt ügyvezetője

Fürdőszobai felszereléseket árusító üzlet vezetője csapta be jóhiszemű vevőit, akik egymillió forint értékben rendeltek berendezéseket.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű zalaegerszegi nő megyeszékhelyi vállalkozás ügyvezetőjeként tavaly áprilisában abban állapodott meg az üzletében vásárló környékbeli házaspárral, hogy otthonuk fürdőszobájának felújításához egymillió forint értékben szerez be különböző fürdőszobai kellékeket. Ezek leszállítását július végére vállalta. A vevők a megrendelt termékek vétel­áraként két részletben 500–500 ezer forintot adtak át a nőnek, amiről mindkét esetben átvételi elismervény készült. A nő azonban a vállalt határidőig a megrendelést nem teljesítette, így 2017. július 28-án abban állapodtak meg, hogy ha a termékek augusztus 2-ig nem érkeznek meg a vevőkhöz, akkor visszakapják az egymillió forintot.

A megadott napon az ügyvezető a megrendelt tizenkettő termék közül kiszállíttatott a vevőknek három, összesen közel 163 ezer forint értékű terméket, majd öt nappal később egy 335 ezer forintos zuhanykabint is. Mint később kiderült, az ügyvezető az átvett egymillió forintot a cége könyvelésében nem szerepeltette, abból mindössze 498 ezer forint értékű terméket rendelt meg, a többi pénzzel nem számolt el. Ezzel az összeggel a vevők tudta és beleegyezése nélkül a vállalkozása anyagi gondjait enyhítette, a beszállítóival szemben keletkezett tartozásait fizette ki.

A történtek miatt büntetőeljárás indult, amelyben a felek között közvetítői, mediációs eljárás is lezajlott, de nem vezetett eredményre, emiatt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség elrendelte a büntetőeljárás folytatását és sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ügyvezető ellen, közölte a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában