Életét vesztette

2018.07.09. 07:22

Szarvassal ütközött egy motoros Szentgyörgyvárnál – Frissítve

Befejezték a helyszínelést a 760-as számú főúton.

police.hu, Keszey Ágnes

Egy motorkerékpáros szarvassal ütközött és a helyszínen életét vesztette vasárnap késő este a 760-as főúton, a szentgyörgyvári elágazó közelében.

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta, hogy az 50 éves, kehidakustányi férfi Zalacsány felé közlekedett, amikor hirtelen kiugrott elé egy szarvasbika, melynek fékezés nélkül nekiütközött. A motoros a helyszínen életét vesztette. A rendőrség teljes útlezárás mellett helyszínelt. A szóvivő néhány jó tanácsot is adott a motorosoknak, felhívva a figyelmüket arra, hogy baleseti kockázatuk átlag feletti, hiszen nem védik őket a gépkocsikra jellemző passzív biztonsági megoldások.

- Ezért is van nagy szerepe a megfelelő védőruházat és bukósisak viselésének. A vadelütések különösen az éjszaki és hajnali órákra jellemzőek. A balesetek elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy ilyenkor is fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek és ne csak azokon az útszakaszokon, ahol vadveszélyt jelző tábla figyelmeztet az állatok mozgására – adott tanácsot a balesetek megelőzésére Sznopek Veronika.

 

Újra zavartalanul haladhat a forgalom a balesettel érintett útszakaszon. Írja a police.hu

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. július 8-án késő este a 760-as számú főút, 7+700-as kilométerszelvényénél, a szentgyörgyvári elágazó közelében, ahol egy motorkerékpárral közlekedő 51 éves kehidakustányi férfi egy szarvassal ütközött. A baleset következtében a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az érintett útszakaszon a rendőrök befejezték a helyszínelést, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.A baleset körülményeit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában