Vádirat

2018.03.24. 13:00

Csalárd családi kasszás ellen emeltek vádat Nagykanizsán

A rokonait juttatta ingyen portékákhoz a tolvaj, aki áruházi pénztárosként dolgozott egy kanizsai hipermarketben.

Arany Gábor

A fiatal nő diákmunkásként kezdett dolgozni a nagyáruházban 2015 májusában, részben árufeltöltőként, részben pénztárosként. Tudomást szerzett róla, hogy több munkatársa az áruházban forgalmazott termékeket lényegesen kedvezőbb áron értékesíti ismerőseinek. Ezen felbuzdulva elhatározta, hogy a módszert ő is kipróbálja. Rokonainak, ismerőseinek mondta el a lehetőséget, aminek a lényege az volt, hogy ha vásárláskor az ő kasszájához mennek, akkor megoldja, hogy kevesebbet kelljen fizetniük.

A vádiratba foglalt történet adatai szerint tavaly július eleje után bő egy hónapon belül több alkalommal is megfordultak az áruházban a pénztáros rokonai, ismerősei, és távozáskor csak az áruk egy részét fizették ki. A pénztáros ugyanis a szalagra feltett portékák jó részét a leolvasást követően sztornózta, vagy olcsóbb termék kódját használta, esetleg lehúzás nélkül átemelte és odaadta a vevőknek. Az áruvédelmi eszközöket is eltávolította, illetve hatástalanította a lebukás elkerülése érdekében. A rendszeres ellenőrzések egyikén a biztonsági szakértőnek feltűnt, hogy augusztus 12-én este egy ASUS laptop megvásárlása után sztornózták a tételt. Ezt követően visszamenőleg ellenőrizték a pénztáros munkáját, és fény derült a turpisságra. A teljes bizonyosság érdekében egy héttel később újra munkára hívták. Alig állt szolgálatba, megjelentek az áruházban a rokonai és vásárolni kezdtek. Távozásukkor az összesen közel 100 ezer forint értékű áruért kevesebb mint hatezer forintot fizettek a fiatal nő kasszájánál. A biztonsági szolgálat ezután közbelépett. A nyomozás adatai szerint az áruháznak 900 ezer forintnál több kárt okozott a pénztáros és rokonsága; a kilopott holmik közel felét a nyomozók lefoglalták és visszajuttatták az üzletbe.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a pénztáros és társai ellen több rendbeli, társtettesként, üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában