Vádirat

2018.02.20. 09:00

Megrúgta volt kedvese autóját, majd eldobta a slusszkulcsát

Tolakodó érdeklődésével tüntette ki volt kedvesét az a férfi, aki attól sem riadt vissza, hogy a nő távozását erőnek erejével akadályozza meg.

Arany Gábor

Szerelem lakatok Zalaegerszegen Fotó: Rákos Bianka

A nemrég vádemelésig jutott történet szerint a pár egy évig állt szorosabb kapcsolatban, ami a nő döntése alapján 2015-ben szakítással végződött. Ezt követően időnként a férfi felvette a kapcsolatot volt barátnőjével, amit hosszas szünet követett a férfi külföldi munkája miatt.

Tavaly áprilisától kezdődően azonban újra tartották egymással a kapcsolatot, ám a férfi egy idő után mindent tudni akart barátnője magánéletéről, erről részletesen beszámoltatta. Ilyen előzmények után tavaly július 10-én este nyolc óra körül  megvárta a nőt a munkahelyénél, egy keszthelyi üzlet előtt. Munka után a nő gépkocsijával egy ismerősét elvitte Hévízre, majd hazafelé indult, s nyomában haladt a férfi.

Veszekedés

Így értek Cserszegtomajra, ahol  az egyik gépkocsifelhajtónál megállt Peugeot 206-os autójával a nő, és ekkor szorosan mögéje parkolt a férfi, majd odalépett volt kedvese autójához és bal hátuljába belerúgott akkorát, hogy a lemez behorpadt, közel 80 ezer forint kárt okozott ezzel  Szóváltás támadt közöttük, majd a nő távozni akart, ám a férfi közölte vele, hogy ezt még egy ideig nem fogja megengedni.

Így is tett, mert amikor a volt kedvese beszállt a gépkocsiba és elindult volna, akkor a nyitott ajtón keresztül benyúlt, leállította a motort, az indítókulcsot magához vette, a nőt pedig karjánál fogva kihúzta az ülésből. Folytatódott a szóváltás közöttük, és hiába kérlelte a nő volt párját, hogy engedje el, ebben megakadályozta.

A nő szerencséjére közben az édesapja telefonon kereste, elmondta neki, miként járt, hol tartózkodik, segítségét kérte. Ezt hallva a férfi az indítókulcsot több méterre eldobta és szitkozódva távozott.

A történtekről tájékoztatást adva dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség helyettes szóvivője közölte, a férfi ellen személyi szabadság megsértése, garázdaság, rongálás, valamint testi sértés miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában