Internetes csaló

2018.01.11. 08:00

Neten árulta a semmit

Az internetes vásárlás veszélyeire mutat rá az a nemrég vádemelésig jutott történet, amelynek főszereplője évek alatt jutott úgy közel 320 ezer forinthoz, hogy nem létező portékákat kínált eladásra.

Arany Gábor

A fiatalember 2015 nyarától több hirdetési portálon tette közzé az eladásra szánt termékeket, egyebek mellett mobiltelefont, fényképezőgép objektívet.

Egy mogyoródi férfinek autóba építhető hangerősítő berendezést kínált 20 ezer forintért. A pénzt előreutalással kérte a folyószámlájára a vevőtől, aki számára az összeg beérkezése után már elérhetetlenné vált. Hasonlóképpen járt az a zalaszentgyörgyi vevő is, aki sportkamerát vásárolt volna és ezért 90 ezer forintot utalt át a csaló által megadott bankszámlára.

Mobiltelefonért 33 ezer forintot csalt ki, fényképezőgép objektívért pedig 100 ezer forintot kért a fővárosi fiatalember, aki a beérkező pénzt a számlájáról rövid időn belül felvette vagy átutalta másik számlájára és később ATM-ből vette fel.

A csaló több alkalommal jelentkezett olyan hirdetésekre, amelyeken LEGO játékokat kerestek, és azt állította, hogy neki a játékok a birtokában vannak. Megállapodott a hirdetőkkel a vételárban, azt ezekben az esetekben is előre elutaltatta a folyószámlájára, ám a játékokat nem küldte el, mert nem is rendelkezett velük.

Emellett nemcsak az internetet használta ki a fővárosi fiatalember, egy alkalommal, 2016. április közepén szakközépiskolai társának felajánlotta, hogy 35 ezer forintért Iphone-t szerez neki. A rendkívül kedvező árat azzal magyarázta, hogy ő egy mobilszolgáltató munkatársa és jogosult dolgozói kedvezményre.

A pénzt átvette és az üzletet a maga részéről ezzel be is fejezte...

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, nyolcrendbeli csalás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség a fiatalember ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában