Késelés

2017.11.06. 13:05

Késsel támadott, majdnem ölt a kanizsai férfi

NAGYKANIZSA Hiába voltak a közelben a rendőrök, a feldühödött férfi majdnem halálra késelte volt élettársa ismerősét.

Arany Gábor

A 62 éves nagykanizsai K. Géza ez év januárjában szabadult a börtönből, a Magyar utcába költözött egy ismerőséhez és felvette a kapcsolatot korábbi élettársával, akivel ez követően rendszeresen veszekedett, volt hogy meg is verte, ráadásul többször megöléssel fenyegette. Június 5-én K. Géza már hajnalban italozni kezdett, ezt látva a nő kora délelőtt megkérte egy ismerősét, hogy menjen át hozzá, mert félt a volt élettársától. K. Géza felelősségre vonta az érkező vendéget, aki a verekedés megakadályozására rendőri segítséget kért. A kiérkező járőrök figyelmeztették és feljelentették K. Gézát a viselkedése miatt, majd távoztak. Az indulat azonban nem csillapodott K. Gézában és azzal kezdett fenyegetőzni, hogy megöli volt élettársát és annak ismerősét, elvágja a torkukat. Emiatt az asszony másodmagával bezárkózott az utcai szobába, de K. Géza befeszítette az ajtót és rátámadt a férfira, akit késsel hétszer megszúrt. A támadást látva az asszony kiabálni kezdett, amit meghallottak a rendőrök, visszatértek a lakásba és megfékezték ha nekivadult K. Gézát, akinek dühét a rendőri beavatkozás sem csillapította. Miközben elkísérték, visszakiáltott az asszonynak, te lettél volna a következő és kijelentette, a nővel kellett volna kezdenie és kár, hogy nem használt nagyobb kést, mert mindkettőjüket meg akarta ölni. A megkéselt férfit a mentők életveszélyes állapotban szállították a kórházba, ahol azonnali hasi műtéttel mentették meg az életét.

A történtekről tájékoztatást adva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a késelő férfi, mint többszörös visszaeső ellen emberölés kísérlete és emberölés előkészülete miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában