Időjárás

2024.04.20. 03:00

Szeles, hűvös időre van kilátás szombaton Zalában

A koponyeg.hu információi szerint, északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő zápor. Élénk marad az északnyugati szél. 14 fok körüli értékeket mérhetünk.

Zaol.hu

Szombaton nagyobbrészt erősen felhős ég várható rövidebb napos időszakokkal, de az ország keleti, északkeleti tájain naposabb idő valószínű. Főként a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati felén valószínű elszórtan kisebb eső, zápor, délután, kora este északnyugaton kis eséllyel az ég is megdörrenhet. Szombaton a Dunántúlon az északnyugati, az északkeleti megyékben viszont a délnyugati szelet kísérik élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és +7 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos, kevésbé felhős helyeken, kiemelten a Nyírségben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 18 fok között alakul.

Tudtad?

1920-ban mérték az eddigi legmelegebbet ezen a napon az országban, Hajdú-Bihar vármegyei Szerepen, 30.5 fokot mutatott a hőmérő. A leghidegebbet pedig 1955-ben mérték Békéscsabán, -7.6 fok volt csupán április 20-án.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!