Időjárás

2024.03.06. 03:00

Szeles, felhős időre van kilátás szerdán Zalában

Zaol.hu

Fotó: Fehér Márk

A koponyeg.hu információi szerint, északkelet felől érkeznek felhők, melyekből elsősorban a délutáni órákban fordul elő zápor. Az ÉK-i szél egyre inkább megélénkül. 13-14 fok valószínű.

Hajnalra pára- és ködfoltok képződhetnek, melyek feloszlását követően szerdán döntően gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, és csak helyenként fordulhat elő záporeső. Az északias szél kedden a Dunántúlon, szerdán pedig a nyugati és keleti harmadban élénkül meg, amit helyenként erős lökések kísérhetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között várható, ennél pár fokkal enyhébb idő a szeles északkeleti vidékeken, hidegebb a fagyzugokban lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 17 fok között valószínű.

Tudtad?!
Legmelegebbet ezen a napon Kalocsán mérték 1920-ban, 22,4 fokot mértek. A leghidegebbet ezen a napon pedig Miskolcon mérték 1929-ben, -16,5 fokot mutatott a hőmérő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!