Időjárás

2024.03.08. 03:00

Eső és 10 fok - Ez várható Zalában

Zaol.hu

Fotó: Fehér Márk

A koponyeg.hu információi szerint, eleinte borongós lesz az ég, majd csökken és gomolyosodik a felhőzet. Elszórtan továbbra is lehet zápor. Reggel gyenge fagy előfordul, délutánra 10-11 fok köré melegszik a levegő.

Hajnalra foltokban köd képződhet. Több helyen várható kisebb eső, zápor, a magasabban fekvő helyek mellett éjjel már az Alpokalján is előfordulhat halmazállapot-váltás. Péntek napközben lassanként, délutántól, estétől gyorsabb ütemben szakadozik, gomolyosodik, majd csökken a felhőzet. Pénteken kora estig helyenként még lehet gyenge csapadék. Csütörtökön az északi, északkeleti szél még helyenként megélénkül, estétől azonban mérséklődik a légmozgás. Pénteken a délkeleti szél már csak kevés helyen élénkülhet meg átmenetileg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 1 és 6 fok között alakul, de ahol felszakad a felhőzet, ott gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 8 és 12 fok között valószínű.

Tudtad?

1920-ban ezen a napon 24.8 fokot mértek Szerepen, március 8-án ez volt  a legmelegebb eddig. A leghidegebbet pedig 1987-ben Pápán mérték, -19,5 fokot mutatott a hőmérő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!