Időjárás

2022.07.27. 07:16

Ilyen időt hoz a szerda Zalában

Reggelig délen még előfordul zápor, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Esetfelé az Alpokalján előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél csak néha élénkül meg. 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

ZH

Forrás: Illusztráció / Fehér Márk

Orvos meteorológia: Folytatódik a kánikula. Továbbra is a tartós hőség okozta hatásokra számíthatunk, mely leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. Olvasható a koponyeg.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!