Frissen Zalából

2021.10.13. 07:56

Viharos széllökések és záporok lehetnek Zalában

Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, így a legtöbb helyen felhősen indul a nap, de északnyugaton már délelőtt, a Dunántúl többi részén délutánra, míg a Dunától keletre estétől csökken jelentősen a felhőzet.

met.hu, koponyeg.hu, zaol.hu

Forrás: feol.hu

Fotó: Elekes Gergő

Több helyen számítani lehet gyenge esőre, záporra, a középső megyékben kisebb a csapadék esélye. Délután már csak a keleti megyékben fordulhat elő záporeső. Az északi szél a Dunántúlon és a középső megyékben nagy területen megerősödik, a Dunántúl szélre érzékeny helyein viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb az idő. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, továbbá a megélénkülő szél a kellemetlen tüneteket tovább fokozhatja és a hőérzetünket is csökkenheti. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek – írja a koponyeg.hu.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!