Frissen Zalából

2021.08.02. 07:55

Így csapott le a vihar vasárnap Zala megyére

Sötét felhők tornyosultak vasárnap Zala megye fölé. Zalaegerszegen és a megye nagy részén a jeget sem úsztuk meg.

zaol.hu, KATVÉD

Masszív vihar csapott le megyénkre a hétvégén. Bár meleg volt, már szombaton is esett az eső, de a java csak vasárnap jött. Többek között Zalaegerszegen is eléggé bedurvult a vihar: a délután nagy részében dörgött, villámlott, s dió nagyságú jég is esett.

A zalai katasztrófavédők vasárnap este 21 óráig összesen hét esetben vonultak ki a megyén végigvonuló viharos időjárás miatt.

Zalaegerszegen a város hivatásos tűzoltóit egy Posta utcai üzemcsarnokhoz riasztották, ahol a nagy esőzés miatt szétrobbant egy vízelvezető cső, ami miatt a gyártócsarnokban 30 centiméteren állt a víz. A raj a megrongálódott csövet rögzítette, majd a vízelvezetőt kitisztította. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók emellett Csatárban és Csonkahegyháton is vezetékre dőlt fákat távolítottak el motoros láncfűrész használatával.

 

Nagykanizsán, a Lazsnak utcában egy kettétört, lakóépületet veszélyeztető fát távolítottak el a város hivatásos tűzoltói a létraszer segítségével.

Keszthely külterületén, a Fenékpuszta major közelében egy kettétört fa veszélyeztette a 76-os főút közlekedését. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer, valamint motoros láncfűrész alkalmazásával szüntettek meg a forgalmi akadályt.

Zalaszentgróton, a Hévízi utcában egy úttestre dőlt, 15 méter magas fát távolítottak el a helyi önkormányzati tűzoltók, míg Tornyiszentmiklóson villám csapott egy családi ház kéményébe a Kossuth Lajos utcában, aminek következtében az égéstermék-elvezető ledőlt és megrongálta a tetőt is. A lenti hivatásos tűzoltók a sérült tetőrészt befedték, az épületet pedig hőkamerával átvizsgálták, de tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak.

Kapcsolódó cikk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/olvasoi-fotok-a-mai-viharrol-5456933/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!