Frissen Zalából

2021.06.25. 11:06

Mekkora vihar érkezik péntek délután Zalába? Harcz Endre ezt jósolja

Egyelőre még bizonytalanság tapasztalható a modellek alapján a tekintetben, hogy mekkora vihar éri el délután Zala megyét, de a tendencia nem biztató.

Horváth-Balogh Attila

Kisülés felhő és föld között

Fotó: Shutterstock

Ezt Harcz Endre viharvadász mondta a Zaolnak azon kérdésünkre válaszolva, hogy vajon kell-e számítanunk olyan kataklizmára, mint ami Morvaországban történt?

- A tornádó lehetősége fizikálisan minden zivatarban ott van, de ebben az esetben nem hinném, hogy hasonlóan nagy baj történhet nálunk is – bocsátotta előre Harcz Endre. – A vihar 16 óra körül érkezik meg Zalába, jelen pillanatban úgy tűnik, hogy összességében közepes erősségű lesz, de kistérségenként lehetnek eltérések e tekintetben. Ez azt jelenti, hogy mikrogéiónként várhatóan másként alakul a csapadék eloszlása és milyensége is, tehát előfordulhat, hogy néhol kisebb jégesőre is számítani kell. Sajnos, a modellek elég bizonytalanok, de tegnap például egészen enyhe vihart, sőt, szinte semmit sem jeleztek előre, mostanra viszont már változott a helyzet, ahhoz viszonyítva erősebb időjárási jelenségre kell számítanunk. A tendencia azt mutatja, hogy délutánig még ez is változhat, tovább erősödhet, vagy gyengülhet is, ezért nehéz pontosat jósolni.

Kiemelt képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.zaol.hu/orszag-vilag/tornado-csehorszagban-folytatjak-a-mentest-keresik-a-serulteket-5347304/

https://www.zaol.hu/orszag-vilag/tobb-millio-euros-kart-okozott-ausztriaban-a-csutortoki-jegeso-5346986/

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/pentekre-riasztast-adtak-ki-zivatar-es-felhoszakadas-veszelye-miatt-5346923/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!