Az olai városrész újabb utcája újul meg

2024.04.08. 17:30

Közműcsere és teljes körű burkolatfelújítás Zalaegerszegen

Megkezdődött Zalaegerszegen a Falumúzeum utca teljes körű rekonstrukciója, az utcát lezárták a forgalom elől. Jelenleg a gázvezetékek cseréje zajlik, melyet követően kezdi meg Zalaegerszeg önkormányzata a további munkálatokat a Kovács Károly Városépítő Programból finanszírozva.

Antal Lívia

Makovecz Tamás önkormányzati képviselő és Maza Renáta útépítési szakreferens tájékoztatta a sajtó munkatársait a Falumúzeum utca felújításáról

Fotó: Pezzetta Umberto

Az olai városrészben az arányos városfejlesztés jegyében sorra újulnak meg az utcák. Néhány évvel ezelőtt a Béke utca alsó szakaszát újították fel a közművekkel együtt, majd a másik körzethez tartozó Perlaki utcát, melynek déli oldala a közelmúltban készült el, idézte fel a város által megvalósított beruházásokat Makovecz Tamás. A településrész önkormányzati képviselője a korábbi fejlesztések között megemlítette továbbá a Falumúzeum utca ivóvíz- és szennyvízhálózatának rekonstrukcióját, amelyet 2021-ben valósítottak meg. Jelenleg az E.ON Gázhálózati Zrt. a gázvezeték cseréjét végzi a Falumúzeum utcában. Az április végéig tartó kivitelezés után kezdődik az önkormányzati beruházás. Az utca keleti oldalán új csapadék-gerinccsatornát építenek ki, ahonnan a víz a tehermentesítő út déli oldali árkán keresztül jut a Holt-Zalába. Az utca lakóházainak csapadékvíz-lefolyó csatornáit is bekötik a kiépítendő rendszerbe.

Jelenleg a gázvezetéket cseréli ki a szolgáltató a Falumúzeum utcában
Fotó: Pezzetta Umberto

Makovecz Tamás az elvégzendő munkákról még elmondta, hogy az úttestet 183 méter hosszban és 5,5 méter szélességben állítják helyre hidegremix eljárással, és 4-4 centiméter vastagságú kötő- és kopóréteggel aszfaltozzák le. Új aszfaltburkolattal látják el a járdákat, amelyek mellé 310 méter kerti szegélyt építenek be. Az út melletti zöldsávot új termőfölddel és füvesítéssel frissítik fel, és fákat is ültetnek majd a több hónapig tartó beruházásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!