A szakasz 210 méter hosszan szépül meg

2024.02.08. 15:45

Elkezdték Zalaegerszegen a Mészáros Lázár utca felújítását

Ugyancsak az arányos városfejlesztés jegyében szépül meg Zalaegerszegen, a Kertvárosban a Mészáros Lázár utca, hangzott el a beruházás részleteit ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón. A modernizálás a Kovács Károly Városépítő Program keretében történik, a kivitelező a Szabadics Zrt. - Horváth-Ép Kft. konzorcium.

Mozsár Eszter

A Mészáros Lázár utcában is elindult a felújítás. A sajtóbejáráson Maza Renáta, Bognár Ákos és Balaicz Zoltán

Fotó: Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta, hogy a Kertváros mind méretét, mind utcáinak és zöldfelületeinek számát tekintve az egyik legnagyobb városrész. A mostanit követően hamarosan a Köztársaság útján is indul egy sokak által várt modernizálás, tette hozzá.

Bognár Ákos, a településrész önkormányzati képviselője arról tájékoztatott, hogy az itt lakók már évek óta jelezték, miszerint nagy mértékben amortizálódott az utca. Minden nap nagy az átmenő forgalom, leginkább a reggeli és a délután órákban, ezért is szükséges a korszerűsítés. A későbbi fejlesztésekről szólva elmondta, tervben van a közeli templom környékén a járdák rendbetétele.

Maza Renáta útépítési szakreferens hozzátette, a közútfejlesztés és az aszfaltozás mellett cél a megfelelő csapadékvíz-elvezetés. A meglévő 9 csapadék víznyelő aknát átépítik. A felújítás során a 210 méter hosszú útszakasz mellett 427 méter hosszan épül kiemelt szegélysor. A bazalttal való kiegyenlítés és a hideg remix technikával készült alapot követően kettő aszfaltréteget kap az utca.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!