Kovács Károly városépítő program

2023.03.30. 17:58

Megújult a Pózva utca Zalaegerszegen

Befejeződött a Pózva utca burkolatának felújítása, a beruházásról csütörtökön a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Vigh László, Balaicz Zoltán és Németh Gábor a tájékoztatón

Fotó: Arany Gábor

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá, hogy az önkormányzat az évi 5 milliárd forintos költségvetéséből 3-400 millió forintot tud fordítani a város 869 közterületére - útra, járdára, térre. Ezért nagy segítség, hogy a Pózva utcai, összesen 174,5 millió forintba került munkálatokat a központi költségvetés által támogatott Kovács Károly városépítő programból finanszírozták.
Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte, Pózva fejlődésére jótékonyan hatott, hogy 1963-ban a városhoz csatolták. A zalaegerszegi településrészek aranyos fejlesztésének egyik példája ez a beruházás is, tette hozzá.


Németh Gábor önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy a 800 lakosú településrész fő közlekedési útvonalán számos helyen megsüllyedt a burkolat, ez indokolta a beavatkozást. A munkálatok során a Dr. Jancsó Benedek és a Vasút utca között 712 méteren,  a Vasút utcában 80 méter hosszban és teljes szélességben építették ki az új burkolatot. A munkálatok részeként a Pózva utca 85-nél a buszöblöt átépítették, a buszfordulót felújították. A csapadékot elvezető nyílt árkokat 130 méter hosszon kitisztították, profilozták, rajtuk hat átereszt átépítették. Korábban, 2020-tól kezdődően megtörtént az utcában az ivóvíz- és a szennyvízhálózat rekonstrukciója is. Az idei tervek között szerepel a Vasút utca további 180 méterének felújítása is, ennek része lesz száz méteren a szennyvízcsatorna rekonstrukciója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában