Aktuális témák, előtérben az orosz-ukrán háború

2023.06.01. 20:00

Civil Akadémia Kiszelly Zoltánnal Zalaegerszegen

“Botrányok és ébredések” címmel kihelyezett Civil Akadémiát, majd lakossági fórumot tartott csütörtökön a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA). A fő téma a szomszédos orosz-ukrán háború volt, ám más aktuálpolitikai kérdéseket is megvitattak az előadók, majd válaszoltak a közönség felvetéseire.

Mozsár Eszter

Heizler Norbert, Kiszelly Zoltán, Balaicz Zoltán és Vigh László a fórum előtti sajtótájékoztatón.

Fotó: Mozsár Eszter

Az orosz-ukrán háború, az EU és NATO bővítése Ukrajna kapcsán, az arab országok egymáshoz közeledése a háborús konfliktus mellett, a magyarországi kínai beruházások, a koszovói zavargások, Magyarország soros uniós elnökségének kérdése és az uniós pénzek visszatartása volt a fő beszédtéma a találkozón.

Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója, a C12 tagja a rendezvény előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a fórum feladata, hogy mindig az embereket érdeklő aktuális témákról beszéljenek. A politológus igyekszik olyan összefüggéseket bemutatni, amit a hallgatóság tovább tud gondolni.

Heizler Norbert, a CÖF országos koordinátora hangsúlyozta, nyolc év alatt több mint száz hasonló találkozót szerveztek, az elsőket Szellemi Honvédő Szimpózium néven. Céljuk, hogy komolyan gondolkodó közösségeket hozzanak létre. Balaicz Zoltán polgármester az egerszegi civilek, érdeklődők aktivitását dicsérte, míg Vigh László az aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatban elmondta: az emberek legnagyobb részét az foglalkoztatja, hogy mikor ér véget a szomszédos háború. A parlamenti képviselő a fórumon a jövő évi választásokkal kapcsolatosan az önkormányzatiságról is szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!