Kosztolányi utca kétirányúsítása

2023.04.12. 09:30

Az átépítés alatt sem zárták le Zalaegerszeg egyik közlekedési ütőerét

Aki kevesebbet jár a megyeszékhelyen, talán meglepődik, hogy a város egyik ütőerén türelmesebben kell közlekednie autóval.

Arany Horváth Zsuzsa

Az I. ütem várhatóan szeptember végén, október elején zárul

Fotó: Pezzetta Umberto

Az építési területen ugyanis nincs teljes lezárás, noha a Kosztolányi utca kétirányúsításának I. ütemében a Hunyadi utca és Balatoni utca közötti szakaszon gőzerővel folytatja a munkát a két zalaegerszegi cég, a Hydrocomp Mélyépítő Kft. és az Inter-Tefu Kft. konzorciuma, tájékoztatta lapunkat a polgármesteri hivatal és Bali Zoltán alpolgármester, a beruházási projekt felelőse. A szennyvízvezetékek cseréje lezárult, zajlanak a további közműépítések, így a csapadékvíz-elvezető rendszer megújítása, a szegélyépítések, a hírközlési kábelek kiváltása, az út pályaszerkezetének építési munkálatai. 

Az I. ütem várhatóan szeptember végén, október elején zárul. A II. ütemre, a Hunyadi utca, Zrínyi utca, kórház előtti terület és a vasútállomás közötti szakasz átépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárást a közeljövőben indítja az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!