A fürdővárosban már 2024-re tekintenek

2023.02.09. 17:30

Elfogadták Hévíz idei költségvetését

A büdzsé főösszege 4 milliárd 351 millió forint.

Péter B. Árpád

Papp Gábor: Nem szeretnénk engedni fejlesztési terveinkből sem

Fotó: Péter B. Árpád

A képviselő-testületi ülést követő sajtótájékoztatón Papp Gábor, Hévíz polgármestere leszögezte: a bevételek és a kiadások tervezhetőségét jelentősen befolyásolja a koronavírus-világjárvány számos utóhatása, illetve az ukrajnai háború és annak valamennyi magyarországi következménye, például az energiaköltségek jelentős emelkedése, amit tovább súlyosbít az elhibázott brüsszeli szankciós politika.

A városvezető kiemelte, a kötelező és az önként vállalt feladatok ellátását az állami támogatások nem fedezik, főként a város adottságai miatt, hiszen bár a település lakosságszáma nincs ötezer, adóerő-képessége és infrastruktúrája viszont 20-30 ezres városokéval vetekszik, ami finanszírozási szempontból nem kedvező.

– A kormányzati ajánlásnak megfelelően mi is elkészítettük menedzsementtervünket, s ez alapján tudunk továbbhaladni, sőt, már 2024-re tekintünk – mondta portálunknak Papp Gábor, hozzátéve: az elkövetkező hónapokban még várhatók olyan intézkedések, amelyeknek köszönhetően akár több száz milliós tartalékot képezhetnek. – Költségvetésünk alapján a város és minden intézményünk működése biztosított erre az évre, s pályázataink befejezésére is esély kínálkozik. Összefogással, nagy szakmaisággal és sokak segítsége révén sikerült a büdzsét megalkotnunk. Bevallom, három hónapja még sokkal nehezebb helyzetet, rosszabb számokat láttunk, de intézkedéseink meghozták eredményüket.

A polgármester szerint két nagyon nehéz esztendő után már látszik a fény az alagút végén, „s ha így tudjuk folytatni a munkánkat, akkor módszeresen haladva 2024 és 2025 már sokkal szebb lehet”. Már emelkednek a város bevételei, nő a vendégszám, pozitív tendencia indult el a turizmusban, sorolta Papp Gábor, leszögezve: nem szeretnének engedni fejlesztési terveikből, hiszen ezek szolgálják Hévíz előrelépését, az itt élők érdekeit s persze a vendégigényeket.

A városvezető arról is beszélt, önként vállalt feladataik között jut pénz kultúrára, sportra, civil szervezetekre, programokra, marketingre, hiszen nem egy évre, hanem sokkal hosszabb távra terveznek, s a város értékeit igyekeznek megőrizni, sőt: gyarapítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!