Utazás

2022.06.14. 19:00

Több a jegyfoglalás

Az év első öt hónapjában közel háromszor annyi repülőjegyet foglaltak a nyári időszakra a magyarok, mint 2019-ben – összegezte a turizmus. com az egyik nemzetközi repülőjegy-foglalási oldal adatait.

NA

Az oldal adatai szerint idén január 1. és május 29. között közel háromszorosára nőtt a Magyarországról leadott repülőjegy- foglalások száma 2019-hez képest. De hazánk is népszerűbb: több mint kétszer annyian foglaltak ide repülőjegyet a portálon keresztül, mint 2019-ben. Míg a korábbi években Spanyolország volt az abszolút kedvenc, addig idén Olaszországba repül a legtöbb magyar nyáron a május 29-ig leadott foglalások alapján. A városok között London vezeti az összesített listát. Az erre az időszakra foglalt repülőjegyek átlagára 102 euró volt, 21,5 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben. A valós foglalások és keresések, azaz a vágyak eltérnek egymástól. Míg a foglalási listát London vezeti, addig a keresési listában a harmadik helyet foglalja el. Ha a vágyakat nézzük, akkor Barcelona volt az első a május 29-ig terjedő időszakot tekintve a nyarat illetően, a spanyol város a foglalási listában a harmadik helyet foglalja el. A top 20-as keresési listán lévő, ám a top 20-as foglalási listán nem szereplő városok: New York, Korfu, Isztambul, Amszterdam, Malaga, Baku.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!