Koronavírus Zalában

2021.03.17. 20:30

Visszaesett a vásárlási kedv a keszthelyi piacon

A turisták is elmaradnak, de a járvány okozta fenyegetettség is hatással van a forgalomra.

Keszthelyi Televízió

Forrás: Keszthelyi Televízió

„Szerdán reggel alig lehetett vásárlóval találkozni a keszthelyi piacon. Bár az árusoknál már megtalálhatók a primőr zöldségek – saláta, és retek is van sokaknál – az elmúlt hetekben jelentősen visszaesett a piacra járók száma. A megszokotthoz képest az árusok is később érkeznek és korábban pakolnak össze, ugyanis azt mondják, annyira kevés az ember, hogy nincs értelme sokáig maradni. Vannak azonban olyanok, akik továbbra is ragaszkodnak a helyi piachoz.” – olvasható a Keszthelyi Televízió honlapján.

Tapasztalataikból leszűrhető, hogy a piac kínálatán már érezhető a tavasz: megjelentek a primőr zöldségek, hétről hétre egyre több friss, tavaszi áruval lehet találkozni a standoknál, de a kiskertekbe ültethető virágokat is megtalálják a vásárlók. Az árusok ugyanakkor arról számoltak be, hogy az utóbbi hónapokban a helyi vásárlók száma jelentősen csökkent, még soha nem voltak ennyire kevesen a piacon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!