Frissen Zalából

2021.03.31. 16:12

Sikeresen zárult a foglalkoztatásfejlesztési program

A zalaegerszegi önkormányzat a Zala Megyei Kormányhivatallal és a Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft.-vel konzorciumban 2016 júliusa és 2021 márciusa között foglalkoztatásfejlesztési programot valósított meg 934 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Varga Lívia

A monitorok előtt ülő közönséget dr. Vadvári Tibor alpolgármestere köszöntötte, majd ismertette a program megyeszékhelyre vonatkozó aspektusait

Fotó: ZH

A paktum elsődleges célja, hogy az adott térségben élénkítse a helyi gazdaságot, növelje a foglalkoztatás szintjét, valamint javítsa a lakosság életszínvonalát.

A projektátadó rendezvényt március 31-én tartották, az online térben.

A monitorok előtt ülő közönséget dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntötte, majd ismertette a program megyeszékhelyre vonatkozó aspektusait.

A monitorok előtt ülő közönséget dr. Vadvári Tibor alpolgármestere köszöntötte, majd ismertette a program megyeszékhelyre vonatkozó aspektusait Fotó: ZH

Hegedüs Márta, a Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. munkaerőpiaci tanácsadója a cég projektben végzett tevékenységéről számolt be. A program során szerteágazó feladatokat láttak el: felmérték a helyi vállalatok munkaerőigényét, mentorként álltak az álláskeresők mellé, a város forgalmas pontján, a Deák téren Paktumirodát működtettek. Honlapot és Facebook-oldalt hoztak létre a gyors és pontos tájékoztatásért, foglalkoztatási fórumokat és pályaválasztási napokat szerveztek, felhívva a figyelmet az élethosszig tartó tanulás fontosságára – sorolta a szakember.

Dávidné Gergál Rozália, a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának vezetője az aktuális munkaerőpiaci helyzetről és a program eredményeiről adott átfogó képet. Eszerint Zala megyében 2020-ban 3,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, míg 2021 februárjában Zalaegerszegen 1273 fő volt a nyilvántartott álláskeresők száma.

A programba a tervezett 650-et meghaladva 698 főt tudtak bevonni. Képzésben 170-en részesültek, támogatott foglalkoztatásban 401-en vettek részt, önfoglalkoztatási támogatást 20-an kaptak, munkaerőpiaci szolgáltatásban, egyéb támogatás nélkül, 128-an részesültek, 21-en pedig több támogatási programelemben is részt vettek.

Mindhárom előadó kiemelte: a projekt megvalósítása során a zalaegerszegi gazdasági élet szereplői és a helyi lakosság példaértékű összefogásról tett tanúbizonyságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!