végrehajtási rendelet

2021.01.15. 15:00

Osztóprogram segíti a gazdákat

Megjelent a Magyar Közlönyben az osztatlan közös tulajdon felszámolásáról szóló végrehajtási rendelet, amely kitér a megosztásra irányuló eljárás folyamatára és az osztóprogram alkalmazási feltételeire is.

Jóna István

A veszélyhelyzet lejártáig nincs lehetőség az osztatlan közös tulajdon megosztására

Fotó: Shutterstock

A veszélyhelyzet lejártáig nincs lehetőség az osztatlan közös tulajdon megosztására, ez a jelenlegi szabályok szerint 2021. február 8-án jár le – közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) a közösségi oldalán. A kormányrendelet szerint a megosztásban csak a tulajdonostársak vehetnek részt, külső személyek nem.

A veszélyhelyzet lejártáig nincs lehetőség az osztatlan közös tulajdon megosztására
Fotó: Shutterstock

A végrehajtási rendelet részletesen szabályozza az osztóprogramot is. A megosztási kérelem benyújtásával a kérelmező jogosultságot kap az osztóprogram használatához. A programot a kérelmező a saját ügyfélkapus adataival és az ügyazonosítójával együtt tudja majd használni. A közlemény szerint az első belépéskor automatikusan betöltésre kerülnek a kérelemben megjelölt földrészletek ingatlan-nyilvántartási adatai az osztóprogramba. A megosztás kizárólag a kérelemmel érintett földrészletekre terjedhet ki, az eljárásba más földrészlet semmilyen formában nem vonható be.

Az osztóprogram az Nemzeti Földügyi Központ honlapján lesz majd elérhető az eljárások megindulásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!