Áldás szűk körben

2021.01.26. 10:00

Akár online formában is megtartják a borversenyt Letenyén

A járványügyi óvintézkedések miatt csak szűk körben tarthatta meg a hagyományos Vince-napi pincejárást a Letenyei Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesülete.

Horváth-Balogh Attila

A szőlővesszőket Aigner Géza plébános áldotta meg

Fotó: ZH

Az eseményre a civil szervezet által működtetett boronapincénél került sor, ahol ­Somogyi András, az egyesület elnöke elmondta: az általuk 2004 óta ünnepelt jeles napon idén nem gyűlhettek össze a szokott széles körben.

A szőlővesszőket Aigner Géza plébános áldotta meg
Fotó: ZH

Csak az egyesület és a Letenyei Borbarát Hölgyek Társasága néhány tagja vett részt az eseményen, no meg Aigner Géza plébános, aki megáldotta a szőlővesszőket. Az elnök elmondta még: ha lehetséges, márciusban hagyományos formában rendezik meg évi borversenyüket, legrosszabb esetben online módon kerül sor a letenyei nedűk seregszemléjére – a borokat viszik el a zsűri szakértő tagjaihoz. Megtudtuk még: az egyesület a Magyar Falu Program pályázatán közel 1,9 millió forintot nyert a szőlészettel és borászattal kapcsolatos eszközök vásárlására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!