A kivitelezés félpályás korlátozás mellett zajlik

2020.05.20. 07:00

Felújítják az andráshidai hidat – Az autósok nyár közepéig korlátozásokra számíthatnak

A következő két hónapban felújítási munkálatok zajlanak a megyeszékhelyről Körmend felé kivezető főúton az Andráshida előtti közúti hídon.

Arany Horváth Zsuzsa

Táblák figyelmeztetik az autósokat és a gyalogosokat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában május 18-án kezdődött el a 762-es számú főút Körmendi úti szakaszán lévő, Zala folyó feletti andráshidai híd járdáinak és szegélyeinek felújítása, amelyet a tervek szerint július 30-ig fejeznek be. A kivitelezési munkák félpályás korlátozás mellett zajlanak, jelenleg a keleti oldali járda bontási munkáit végzik.

– A beruházás keretében a híd mindkét oldalán sor kerül a szegély javítására és a járdafelületek teljes felújítására – mondta lapunknak Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója.

Táblák figyelmeztetik az autósokat és a gyalogosokat
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

- Megerősített betonburkolatot kap a járófelület, amely impregnálással nyeri el a téli időjárás és a sózás okozta igénybevételnek való ellenállását – folytatta a társaság igazgatója. – A felújítás alatt félpályás útlezárásra kell számítani, a forgalom lehetőség szerinti zavartalansága érdekében rövid, 20 méteres lokális szakaszokkal dolgozunk, az autósokat táblák figyelmeztetik a veszélyhelyzetre. Ennek ellenére fokozott figyelmet igényel a szakasz, hiszen vasúti pálya is keresztezi ugyanott a közutat.

Mórocz József elmondta, a hídon az elmúlt években az aszfalt kopóréteget többször javították, két éve a hídkorlát esett át renováláson. A jelenlegi felújítás mintegy 22 millió forintba kerül, amelyet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a hídfelújítási alapból fedez.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!