Adj egy ötöst!

2019.11.28. 14:00

Vállalkozóvá válás, hatósági ellenőrzés

A vállalkozóvá válás ösztönzéséről és a munkaügyi hatósági ellen­őrzések tapasztalatairól is hallhattak előadást az érdeklődők szerdán az Adj egy ötöst! című hálózatépítő konferenciasorozat helyi állomásán a művelődési központban.

Korosa Titanilla

A Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósítása elnevezésű projekthez kapcsolódó rendezvényre elsősorban a mikro-, kis- és középvállalkozókat várták. A megnyitón Horváth László, Lenti polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd a város fejlesztéspolitikai elképzeléseiről beszélt, illetve bemutatott számos már megvalósult, folyamatban lévő, illetve tervezett beruházást.

A továbbiakban szó volt az álláskeresők és a fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzéséről. Ezzel kapcsolatban bemutattak egy új pályázati konstrukciót, melynek keretében támogatást igényelhetnek azok, akik új vállalkozást kívánnak indítani. A támogatás legmagasabb összege 4,5 millió forint. Ezt a lehetőséget munkanélküliek tudják igénybe venni, azok is, akik korábban már működtettek vállalkozást, de már megszüntették azt. A projekt magába foglalja az egyénenkénti üzleti tervezést és a leendő vállalkozó mentorálását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!