15 millió eurós beruházás

2019.04.30. 07:00

Norvég pilótaképző-központ létesül Hévízen

A norvég tulajdonú Central European Aviaton Cluster a partnerével, az ugyancsak norvég Pilot Flight Academyvel pilótaképző központot hoz létre Hévízen.

MTI

Fotó: pixabay.com

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 15 millió eurós beruházást bejelentő hétfői budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy Norvégia legjelentősebb pilótaképző akadémiája érkezik Magyarországra. A központban évente 300 pilótát képeznek ki 80 oktató és szakértő vezetésével, ősztől.

Stig Eyde, a Central European Aviaton Cluster elnöke közölte: óriási poten­ciált látnak a Hévíz-Balaton repülőtérben. Frode Granlund, a Pilot Flight Academy ügyvezetője és tulajdonosa kiemelte: a Pilot Flight Academy Európában az egyik legnagyobb pilótaképző központ, tíz országban van jelen. Manninger Jenő országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a repülőtér fejlesztése stratégiai jelentőségű a Dunántúl számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!