A területi kamarák együttműködésével

2019.04.13. 07:00

Fórumot tartottak Egerszegen a kormány kkv-stratégiájáról

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium a területi kamarák együttműködésével országos szakmai fórumot szervezett a minisztérium által kidolgozandó kormányzati kkv-stratégiáról.

Hajdu Péter

A Kamarák Házában tegnap kis- és középvállalkozások vezetőinek részvételével tartották meg KKV Stratégia Fórum nevű rendezvényt, amelyen György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár ismertette a vállalkozókkal a kormánynak a kkv-szektor fejlesztésére vonatkozó intézkedéseit és további terveit. A konzultáció – amelyre 15-16 zalai cég jelezte a részvételét – egyben lehetőséget adott arra, hogy a hazai gazdaság gerincét képező vállalkozások a felmerülő szakmai kérdésekről véleményt formáljanak, és elmondják észrevételeiket, javaslataikat is. Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a fórummal kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondta, központi kérdés volt a kis- és középvállalkozások hatékonyságának erősítése, az innováció és a digitalizáció fejlesztésének szükségessége, valamint a cégutódlás elősegítése. A hatékonyságnöveléshez beruházások szükségesek, ennek támogatási lehetősége iránt is érdeklődtek a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!