Javultak a mutatók

2019.03.29. 07:00

Mutatjuk, mikről esett szó a legutóbbi nagykanizsai közgyűlésen

A gazdasági társaságok üzleti tervei mellett a múzeum, a könyvtár és a kulturális központ idei munkatervét is elfogadta csütörtökön a közgyűlés, mely a város bűn­ügyi és közlekedésbiztonsági helyzetéről is tájékoztatást kapott.

Pásztor András

Berke László, a kanizsai rendőrkapitányság vezetője elmondta: a múlt évben csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, miközben a felderített ügyek száma növekedett, ami a rendőri munka hatékonyságát mutatja. A kapitányság vezetője a közlekedésbiztonsági adatok kapcsán jelezte: tavaly minimális emelkedés volt megfigyelhető a balesetek számában, ám az eltérés a korábbi évek adataihoz képest nem számottevő.

A testület elfogadta több gazdasági társaság – Kanizsa Uszoda Kft., VIA Kanizsa Városüzemeltető Zrt., Városfejlesztő Kft. – idei üzleti tervét, illetve a vezetői feladatokat, melyek teljesítése prémiumot von maga után. A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.-nél ez utóbbi elvárásokat még konkretizálják. A közgyűlés elfogadta a Kanizsa Kulturális Központ, a Thúry György Múzeum és Halis István Városi Könyvtár idei munkatervét is.

A könyvtár esetében új vezetői pályázat kiírásáról is döntött a közgyűlés, illetve ezzel párhuzamosan a pályázati eljárás végéig, de legkésőbb 2020. március 31-ig Czupi Gyula jelenlegi igazgatót bízták meg az intézmény vezetésével. A testület beszámolót hallgatott meg a város tavalyi sportéletéről, melyben az országos és nemzetközi eredmények mellett az infrastruktúra fejlesztéseit is kiemelték. A testület zárt ülés keretében döntött a X. számú felnőtt háziorvosi körzet odaítéléséről. Az országosan jellemző orvoshiány ellenére 2 jelentkező is akadt a praxisra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!