A önkormányzat vállalta a pluszterheket

2019.01.07. 11:30

Elkezdődött a nagyrécsei óvoda felújítása

Másfél évvel ezelőtt derült ki, hogy a település óvodája eszközbeszerzéssel együtt 188 millió forintból újulhat meg. Azonban az időközben megnövekedett költségek miatt a napokban kezdődhetett csak el a munka.

Benedek Bálint

Laskai Béla polgármester (balról) a terveket tanulmányozza Kiefer Károly alpolgármesterrel a felállványozott óvoda előtt

Fotó: Gergely Szilárd

Mint arról korábban beszámoltunk: a negyvenéves épület egykor az általános iskola kollégiumaként funkcionált, ám a gyermekszám emelkedésével óvodát létesítettek a falak között. Laskai Béla polgármester szerint a palatetős épület felett elszállt az idő, az elmúlt években kizárólag a legégetőbb problémákat tudták kezelni.

A lépcsőházat ugyan felújították, de esőzésekkor befolyt a víz az ablakok mellett. Az áldatlan helyzet megoldására jól jött a nyertes pályázat, melyből teljes egészében megerősítenék az épület szerkezetét és a tetőt is lecserélnék. A fűtésrekonstrukcióval együtt pedig a gyerekeket 21. századi körülmények várják. Ráadásul az intézmény földszintjén egy 12 fős bölcsődét is kialakítanak.

Laskai Béla polgármester (balról) a terveket tanulmányozza Kiefer Károly alpolgármesterrel a felállványozott óvoda előtt Fotó: Gergely Szilárd

– Az engedélyek beszerzése után a tavalyi év elején azzal szembesültünk, hogy az építőipar szakemberhiánnyal küzd, az árak pedig valósággal „elszálltak” – mondta Laskai Béla. – Az előzetes terveket, a műszaki tartalmat megőrizve próbáltuk csökkenteni a költségeket, ami az önkormányzatra is nagy terhet rótt. Az elmúlt év végén jutottunk el addig, hogy a település saját forrás biztosításával megbízta a vállalkozót a munka elvégzésével.

A beruházás gőzerővel elkezdődött, a szakemberek a tetőcserével indítottak volna, ám a viharos időjárás keresztülhúzta a számításukat. Azonban a belső terek kialakítása kitűnő ütemben halad.

A településvezető szerint a sietség oka, hogy a pályázat szerint a felújítással ez év június végére el kell készülniük, hiszen a közel 60 gyerekkel szeptembertől már a felújított intézményben foglalkoznának a pedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!