Közgyűlés

2018.12.21. 07:00

Együtt Zalaegerszegért Egyesület: költségvetésről és közétkeztetésről tárgyaltak

Támogatandónak tartotta az ingyenes közétkeztetés esetében a szankciót, amennyiben nem mondják le az igénybe nem vett szolgáltatást.

Arany Gábor

Debrecen, 2014. május 13. Diákok állnak sorba az ebédért a debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ebédlőjében 2014. május 13-án. Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Tilos lesz a szénsavas, vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény adása. Rögzítették azt is, hogy nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót.

Fotó: MTI

Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE) támogatandónak tartja az ingyenes közétkeztetés esetében a szankciót, amennyiben valaki nem mondja le az igénybe nem vett szolgáltatást.

Ezt dr. Kocsis Gyula, az EZE önkormányzati képviselője mondta csütörtökön, a közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a 8 százalékos emelés után jövőre az önkormányzat 36 millió forinttal támogatja az intézményi élelmezést. Elvárható lenne, hogy akik ezt térítésmentesen vehetik igénybe, jelezzék, ha nem kérik, ezzel jelentős veszteséget lehet megtakarítani.

Lehetőségként merült fel, hogy a le nem mondott étkezést megfizettetik a szülővel, de döntés erről még nincs. A város költségvetésének módosításával kapcsolatban a képviselő kiemelte: a büdzsé azért tekinthető stabilnak, mert nincsenek betervezve szükséges beruházások, például utak, járdák felújítása, intézmények fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!