Egerszegről is szállítanak

2018.09.08. 07:00

Megkezdte működését a Dohányboltellátó új csarnoka Zalaegerszegen

Kéthetente kétmilliárd forint értékű dohányáru fordul meg abban a 2000 négyzetméteres csarnokban, amelyet pénteken Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere jelenlétében sajtóbejáráson mutattak be.

AG

A raktárközpontban 60 ember dolgozik, két műszakos munkarendben Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az Országos Dohányboltellátó Kft. új zalaegerszegi logisztikai központja az északi ipari parkban kezdte meg működését. Az egymilliárd forintos beruházással létrehozott, számítógép vezérelte raktárközpontban hatvanan dolgoznak két műszakban.

Mint Peho Árpád és Jászter Csaba, a cég két igazgatója elmondta, a 21. század követelményeinek tudnak megfelelni a szolgáltatásokat és a munkahelyi körülményeket tekintve.

A raktárközpontban 60 ember dolgozik, két műszakos munkarendben Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A Magyarországon értékesített dohánytermékek tizedét innen szállítják ki, közel 700 dohányboltot látnak el, a nyári időszakban ez a szám elérheti az ezret is. Elsősorban az ország nyugati részébe szállítanak. A Dunántúlon Győrben, Pécsett és Székesfehérváron működik hasonló logisztikai központ. Az Országos Dohányboltellátó Kft. a British American Tobacco Pécsi Dohánygyára, valamint a Tabán Trafik Zrt. többségi tulajdonával jött létre és nyerte el a koncessziós jogot az államtól. A gazdálkodásukat jellemzi, hogy tavaly 535 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le, 3,5 milliárd forintos adózás utáni nyereséget értek el. A cég 700 dolgozót alkalmaz, országszerte 10 logisztikai központot működtet, ebből a vecsési a legnagyobb, innen szállítják ki a hazai boltokban értékesített dohánytermékek negyedét.

Érdeklődésünkre elmondták, hogy a forgalom növekedésével nem számolnak, elsődleges céljuk a dolgozói létszám megtartása a jövőben. A kiszállításra naponta országszerte 165 járművük indul el, napi 1700 dohányboltot keresnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!