Megtalálták a piaci rést

2018.09.27. 11:00

Betonacél megmunkáló üzem épült Zalaegerszegen

Bejáráson tekintették meg szerdán a város vezetői a Fundament Plusz Kft. új üzemcsarnokát.

Hajdu Péter

Az üzembejáráson Balaicz Zoltán, Vigh László és Hegyi Vilmos sajtótájékoztatót tart Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Hegyi Vilmos, a cég ügyvezetője az új csarnokban tartott tájékoztatóján elmondta, hogy telephelyfejlesztési programjukban betonacélt megmunkáló üzemcsarnokot építettek. A vállalkozás alapvető profilja az építőipari mélyalapozás, azon belül a mélyépítés speciális módszereit alkalmazzák, mint például a dugóalapozás, illetve a talajkiszorításos eljárás. Mint az ügyvezető kiemelte, a mély­építő tevékenységük mellett profilbővítést hajtottak végre az alapozáshoz szükséges betonacél megmunkálásával. A cégnél múlt héten befejeződött az új létesítmény próbaüzemelése, s mint közölte, október elejétől folyamatossá válik a betonacél armatúrák gyártása.

Az üzembejáráson Balaicz Zoltán, Vigh László és Hegyi Vilmos sajtótájékoztatót tart Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester üdvözölte az új ipari létesítményt. Hangsúlyozta, eddig is folyamatos volt az északi ipari park területének betelepítése, és ez folytatódni fog a közeljövőben is. A polgármester elmondta, a mélyépítő cég 6500 négyzetméteres telkén tavaly 600 négyzetméteres irodaházat emelt, most pedig mellette az 1200 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot is felépítette. Összességében több mint 500 milliós beruházás valósult meg ezzel, amit a kormány a GINOP-ból 47 millió forinttal támogatott.

Vigh László országgyűlési képviselő közölte, az építőiparban, a mélyépítésben valósult meg a fejlesztés, olyan területen, amely a magyar gazdaság élvonalába tartozik. Az építőipar kapcsán szólt a lakásépítések számának növekedéséről, ami a csoknak és más állami támogatásoknak köszönhetően idén eléri a 30-40 ezret. Hozzátette, az építőipari megrendelések 90 százaléka az állam részéről érkezik, utalva a járműipari teszt­pályára, illetve a gyorsforgalmi utak építésére. A képviselő emlékeztetett rá, hogy a hazai gazdaság idén 4,5-5 százalékos GDP-növekedéssel számol, amiből az állam visszaforgat a hasonló vállalkozások támogatására.

A bejárás során a meghívottak megnézték a betonacél megmunkálását. A csarnokba érkező szálvasakat darabolják, majd a szükséges módon, nemcsak síkban, de térben is hajlítják, és szükség esetén hegesztik a számítógépes program vezérelte gépeikkel.

Érdeklődésünkre Hegyi Vilmos ügyvezető elmondta, alig telt le a próbaüzem időszaka, s a megrendelések alapján száz százalék feletti a kapacitásukhoz mért igény, mivel a piacon limitált a hasonló, speciális profilú cégek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!