Helyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Iroda

2018.08.29. 14:33

Munkához juttatnak, közösségeket fejlesztenek Keszthelyen

Helyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Iroda nyílt Keszthelyen tegnap, s munkaerőpiaci, egészségfejlesztő, közösségépítő és kulturális programok is megvalósulnak az elkövetkezendő években egy sikeres pályázat segítségével.

Keszey Ágnes

A keszthelyi belvárosban található iroda megnyitóján Ruzsics Ferenc polgármester, dr. Horváth Isvtán keszthelyi rendőrkapitány, Nagy Bálint alpolgármester, dr. Varga Andrea és Manninger Jenő

Keszthely, Bókaháza, Egeraracsa, Egervár és Orbányosfa a részese annak a projektnek, mely a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft. konzorciumi vezetésével 2021. február végéig több mint 495 millió forint támogatással, többfajta programmal segíti a térségben élőket. A helyi szükségletekre és igényekre alapozva, a közösségek tagjait bevonva társadalmi felzárkózást segítő új közszolgáltatásokat vezetnek be és fejlesztik a meglévőket. Többek között önkéntes pontot hoznak létre, ahol segítők és segítendők kapcsolatba kerülhetnek, képzéseket, előadásokat, programokat szerveznek.

- Már idén nyáron is voltunk a kistelepüléseken, jórészt kulturális rendezvények valósultak meg, melyek célja a közösség megerősítése és megtartása. Lesznek egészségügyi és sportrendezvények , kulturális, közösségi programok – például az Idősek napjától kezdve az őszi, karácsonyi, nyári rendezvényekig, több száz főt érintően – mondta el lapunknak dr. Gábor Hajnalka szakmai vezető.

A három éves program egyik fő része a munkaerőpiaci reintegráció elősegítése, hogy segítsék munkaadók és munkavállalók egymásra találását.

A keszthelyi belvárosban található iroda megnyitóján Ruzsics Ferenc polgármester, dr. Horváth Isvtán keszthelyi rendőrkapitány, Nagy Bálint alpolgármester, dr. Varga Andrea és Manninger Jenő

- Próbáljuk felderíteni azokat, akik nem közfoglalkoztatottak, vagy bármilyen okból nem vesznek részt a munkaügyi központ programjaiban, de rajtuk kívül is bárkinek segítünk, egyéni fejlesztési tervek készítésével együtt, akik szeretnének elhelyezkedni, vagy munkát váltani – szólt az egyik fő feladatról a szakmai vezető. A Helyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Iroda szerdai átadásán köszöntőt mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő és dr. Varga Andrea, a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője. A kistelepülések közösségfejlesztési lehetőségeit Krupla Marcell projektmenedzser, két együttműködő partnert, a KÖZ-ÉRT Egyesületet, valamint a HANGYA Szociális és Szolgáltató Szövetkezetet de. Mismás Biri munkaerőpiaci mentor mutatta be. A résztvevők megismerkedhettek a keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény a Goldmark Károly Művelődési Központ programjaival is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!